صفحه ای با نام “طراحی سایت رو از اینجا شروع کنید” رو برای دوستانی که علاقمند هستند تا طرحی وب سایت رو شروع کنند راه اندازی کردیم. از اولین مرحله تا آخرین مرحله طراحی سایت رو به صورت یکجا و مرحله به مرحله تو همین صفحه بصورت متن و فیلم براتون رایگان میذارم تا خودتون از خونه به راحتی بتونید یک سایت برای خودتون راه اندازی کنید.
من به شما کمک میکنم که، اگر محصولی برای ارائه دارید به راحتی بتونید اون رو با راه اندازی سایت بفروشید. شاید بگین که ما تو شبکه های اجتماعی با ساختن یک اکانت به راحتی شروع به کسب و کار کردیم و محصولاتمون رو میفروشیم؛ پس نیاز به طراحی سایت و راه اندازی آن نداریم. اما من بهتون میگم اگه حتی بالاترین نرخ فروش تو شبکه های اجتماعی رو دارید ولی سایت ندارید به زودی با مشکل جدی رو به رو میشین. اگه میخواین دلیلشو بدونید یکم صبر کنید تا همه چیو بهتون بگم…
صفحه ای با نام “طراحی سایت رو از اینجا شروع کنید” رو برای دوستانی که علاقمند هستند تا طرحی وب سایت رو شروع کنند راه اندازی کردیم. از اولین مرحله تا آخرین مرحله طراحی سایت رو به صورت یکجا و مرحله به مرحله تو همین صفحه بصورت متن و فیلم براتون رایگان میذارم تا خودتون از خونه به راحتی بتونید یک سایت برای خودتون راه اندازی کنید.
من به شما کمک میکنم که، اگر محصولی برای ارائه دارید به راحتی بتونید اون رو با راه اندازی سایت بفروشید. شاید بگین که ما تو شبکه های اجتماعی با ساختن یک اکانت به راحتی شروع به کسب و کار کردیم و محصولاتمون رو میفروشیم؛ پس نیاز به طراحی سایت و راه اندازی آن نداریم. اما من بهتون میگم اگه حتی بالاترین نرخ فروش تو شبکه های اجتماعی رو دارید ولی سایت ندارید به زودی با مشکل جدی رو به رو میشین. اگه میخواین دلیلشو بدونید یکم صبر کنید تا همه چیو بهتون بگم…
اگر تا به حال از اینستاگرام استفاده کرده باشید، حتما صفحه های فروش زیادی رو دیدید. تو اینستاگرام صاحبان کسب و کارها برای کسب و کار خودشون یک صفحه باز کردند که تو صفحه خودشون هم تبلیغ محصولاتشون رو میکنند و هم اونا رو آنلاین میفروشند. بعضی افراد هم بنابر توانایی ها و استعدادهایی که دارند، کالاهایی رو که خودشون درست میکنند از طریق اینستاگرام میفروشند. یادتون هست زمانی که تلگرام فیلتر نبود چقدر کانالهای کسب و کار خونگی و شرکتی وجود داشت. اونها چقدر فروش داشتند! با فیلتر شدن تلگرام درصد بالایی از این کسب و کارها مخصوصا کسب و کارهای خانگی که منبع درآمدی برای بعضی خانواده ها بود صدمه دیدند. الان همین اتفاق هم ممکنه برای اینستاگرام یا شبکه های اجتماعی دیگه بیفته و دوباره کسب و کار افراد زیادی دچار مشکل بشه. پس همیشه به یک شبکه اجتماعی وابسته نباشید.
دنیا داره به سمتی میره که هر روز کلی اتفاق جدید میفته و کلی پیشرفت میکنه. یه روز تلگرام پر استفاده میشه، یه روز دیگه اینستاگرام! شرکتی که صاحب یک شبکه احتماعی است یک روز جز معتبرترین ها در این حوزه معرفی میشود و روز دیگر یک خبر منفی از آن منتشر میشه و ارزش سهامش به کلی سقوط میکنه و اعتماد کاربراش رو از دست میده (مثل فیسبوک). حتی ممکنه این شرکتها تا برشکستگی هم پیش برن. حالا اگه شما علاوه بر فعالیت در شبکه های اجتماعی سایت خودتون رو داشته باشید و در صفحه خودتون اون رو معرفی کرده باشید، حتی اگر اتفاقی هم برای اون شبکه اجتماعی بیوفته یا صفحه شما بسته بشه، مشتریان شما به سایتتون مراجعه میکنند و شما مشتریانتون رو از دست نمی دهید. حالا موقع اش شده که طراحی سایت رو از اینجا شروع کنید.
گام اول انتخاب دامنه است. همانطور که میدانید دامنه باید واحد باشد. برای اینکه بتوانید چک کنید که دامنه موردنظرتان خالی و در دسترس است میتوانید با مراجعه به سایت who.is مطمئن شوید تا دامنه مورد نظر خالی و در دسترس است. یا میتوانید با جستجوی کلمه خرید دامنه در اینترنت به سایت یکی از ارائه دهنده خدمات هاست و دامنه مراجعه و از خالی بودن دامنه مورد نظر اطمینان حاصل کنید.
بعد از اینکه دامنه مورد نظر خود را انتخاب کردید، نوبت به خرید دامنه می رسد. اگر قصد خرید دامنه ir را دارید، ابتدا باید در سایت ایرنیک (مرکز ثبت دامنه کشوری ایران) به نشانی nic.ir یک حساب کاربری بسازید. سپس اقدام به خرید هاست و دامنه کنید. برای خرید هاست و دامنه دقت کنید از شرکتی معتبر و دارای پشتیبانی خرید کنید. دقت کنید از سایتی که خرید میکنید، حتما e نماد داشته باشد. موقع خرید به این نکته توجه داشته باشید که هاست شما باید از نوع لینوکسی باشد.
گام آخر در این مرحله ست کردن هاست و دامنه با هم است. اگر هاست و دامنه خود را از یک شرکت و در یک زمان خریداری کنید، به احتمال زیاد این دو با هم ست شده هستند. برای اطمینان کافی است یک تیکت به پشتیبانی شرکتی که از آنها هاست و دامنه را خریداری کرده اید، بزنید و از آنها بخواهید که هاست و دامنه شما را با هم ست نمایند.
در فیلم زیر آموزش خرید هاست و دامنه را داده ایم.
وردپرس یک سیستم مدیریت محتوا است که با آن میتوان یک سایت طراحی کرد. بعد از دانلود آخرین نسخه وردپرس، نوبت به نصب آن میرسد. نصب وردپرس یک پروسه ی بسیار ساده ای دارد که نصب تمام و کمال آن کمتر از ۵ دقیقه زمان می برد. وردپرس با هاست لینوکسی سازگاری بیشتری دارد که به دو صورت Cpanel و Direct admin موجود است.
اگر با وردپرس آشنایی ندارید و میخواهید در مورد آن بیشتر بدانید، فیلم زیر را ببینید:
هاست لینوکسی در دو مدل cpanel و Direct Admin است. نصب وردپرس روی هر کدام از آنها بطور کامل به همراه فیلم و تصویر در لینک های زیر آمده است:
این فیلمها در ۱۵ قسمت با تدریس استاد کشاورز ضبط شده است. در این فیلمها بطور کامل با منو وردپرس آشنایی پیدا خواهید کرد و به راحتی میتوانید تغییرات خود را اعمال کنید.
برای داشتن قالب وردپرس میتوانید از روشهای مختلفی به دنبال پوسته موردنظر خود باشید. برای نصب رو راه وجود دارد: یکی از طریق پنل مدیریتی سایت و دیگری از طریق پنل مدیریت هاست. یکی از روشهای پیدا کردن قالب وردپرس موردنظر شما، جستجو بین قالبهای مرجع اصلی وردپرس است. این قالب ها چپ چین و انگلیسی هستند. اگر قالب های فارسی و راست چین می خواهید، کافی است در اینترنت جستجو کنید و قالب خود را انتخاب کنید و از طریق یکی از راه های زیر آن را نصب کنید.
بعد از نصب قالب سایت شما به طور کامل راه اندازی شده است. فقط کافی است اطلاعات خودتان مانند لوگو را جایگزین اطلاعات پیش فرض قالب نمایید. اگر میخواهید سایت فروشگاهی داشته باشید، با ما همراه باشید تا در ادامه طریقه فروشگاه سازی سایتتان را یاد بگیرید.
برای ساخت یک فروشگاه آنلاین با وردپرس نیاز به استفاده از یک سیستم فروشگاهی داریم. یکی از قابلیت هایی که وردپرس دارد این است که با کمک یک افزونه امکان ساخت فروشگاه کاملی را به ما میدهد که نامش ووکامرس است. ووکامرس یکی از افزونه های پرطرفدار وردپرس و یک افزونه فروشگاه ساز است. این افزونه توانسته امتیاز ۵ از ۵ را در مخزن وردپرس کسب کند. بهتر است بدانید که بیش از ۳۰ درصد فروشگاههای اینترنتی جهان با ووکامرس ساخته شده است.
با ووکامرس نیاز نیست نگران خرید آنلاین باشید. افزونههای زیادی وجود دارد که امکان پرداخت آنلاین را برای سایت شما به وجود میآورند. این افزونهها با ووکامرس سازگار هستند و درگاه پرداخت ایجاد میکنند. از جمله دلایلی که باعث شده در چندسال اخیر کاربران بسیاری به سمت ووکامرس بروند و از آن استفاده کنند امنیت، عدم نیاز به کدنویسی و برای کاربران ایرانی پشتیبانی از زبان فارسی می باشد.
در ابتدا آخرین نسخه ووکامرس را دانلود و نصب کنید. حتما بررسی کنید که آیا قالب شما از ووکامرس پشتیبانی میکند یا نه؟ با فعال سازی ووکامرس صفحه پیکربندی ووکامرس به طور خودکار باز میشود، اگر باز نشد خودتان روی گزینه پیکربندی کلیک کنید و مراحل نصب را طی کنید.
در مرحله اول باید به ترتیب نام کشور، آدرس، آدرس شعبه ۲، شهر، کدپستی، واحد ارزی را وارد کنید و تعیین کنید که قصد فروش چه محصولی را دارید. (فیزیکی یا دیجیتالی) سپس برای رفتن به مرحله بعد روی گزینه بزن بریم یا “lets go” کلیک کنید.
مرحله دوم مرحله پرداخت است که سه گزینه غیر فعال آفلاین دارد. که هرکدام را بخواهید میتوانید فعال کنید. در آخر روی گزینه ادامه یا continue کلیک کنید.
مرحله سوم مرحله حمل و نقل است. اگر میخواهید هزینه حمل و نقل را از خریداران دریافت کنید میتوانید نرخ آن را وارد کرده و واحد وزن و ابعاد را مشخص کنید.
مرحله چهارم توصیه شده است. در این قسمت از نصب ووکامرس، افزونه یا پوستهای را به شما پیشنهاد میکند که میتوانید از آنها استفاده کنید.
مرحله پنجم فعال سازی است. در این مرجله میتوانید ووکامرس را به افزونه Jetpack متصل کنید. جت پک یک افزونه کاربردی است که میتواند برخی امکانات به ووکامرس شما اضافه کند اما متاسفانه در حال حاضر برای ایران غیرفعال است.
در آخرین مرحله پیغام شما آماده شروع فروش هستید. در این مرحله تنظیمات اولیه به پایان می رسد. در این قسمت ایمیل شما به طور خودکار برای دریافت به روزرسانی ها قرار میگیرد. شما میتوانید در این مرحله ایمیل دیگری وارد کنید. حال که نصب تمام شده می توانید اولین محصول خود را اضافه کنید.
به شما تبریک میگم! شما تونستید یه سایت فروشگاهی رو کامل نصب کنید. حالا میتونید با اضافه کردن محصولاتتون در قسمت ووکامرس فروشگاه خود را راه اندازی کنید.
شاید ما تا 10 سال پیش به راحتی میتونستیم بدون اینترنت زندگی کنیم، ولی در حال حاضر اگر اینترنت 24 ساعت قطع بشه زندگی ما مختل میشه. شاید همین اتفاق هم در آینده ای نزدیک برای ارزهای دیجیتال بیوفته و ما بگیم چطور بدون ارزهای دیجیتال زندگی کنیم.